Számlázó program felhasználói dokumentációját érintő változás

2015. február 03., kedd 00:00

2015. január 1-jével módosultak a számlázó program felhasználói dokumentációjára vonatkozó egyes jogszabályi rendelkezések, melyek az ezen időpont előtt értékesített, használatba vett programok esetében is alkalmazhatók.

A számlázó program fejlesztő által készített felhasználói dokumentációját – a korábbi szabályoktól eltérően – nem kötelező magyar nyelven a vevő/felhasználó rendelkezésére bocsátani, megfelelő a német, francia vagy angol nyelven készült felhasználói dokumentáció is.

Amennyiben a dokumentáció nem a fenti négy nyelv egyikén (magyar, német, francia, angol), hanem más nyelven készült, annak magyar nyelven történő rendelkezésre állásáról gondoskodni kell. Ha a számlázó programot értékesítő, rendelkezésre bocsátó belföldön nyilvántartásba vett adóalany, akkor a felhasználói dokumentáció magyar nyelvre fordítása/fordíttatása és annak átadása az ő kötelessége. Külföldi (belföldön nem regisztrált) adóalany értékesítő esetén pedig a számlázó programot használó adóalany köteles a felhasználói dokumentációt magyar nyelvre lefordítani/lefordíttatni.

Fentiek a nyugta előállítására szolgáló számítógépes program felhasználói dokumentációjára is vonatkoznak.

Facebook

Facebook